Дональд Трамп / REUTERS

У Білому домі офіційно відмовились співпрацювати зі слідством у справі про імпічмент президенту США Дональду Трампу.

Про це повідомляє BBC.

Також у адміністрації американського президента назвали лист, надісланий лідерам демократичної партії, «безпідставним» та «конституційно недійсним» та відхилили його.

Відео дня

Читайте такожІмпічмент Трампа: Йованович погодилася свідчити в Конгресі

Повідомляється, що лист-відповідь Білого дому надійшов після того, як адміністрація Трампа заборонила послу США Гордону Сондленду в Європейському Союзі свідчити у Конгресі в рамках розслідування про імпічмент Трампу.

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови із президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Прес-секретар Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулася 25 липня. У стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

26 вересня в США оприлюднили розсекречену скаргу розвідника про телефонну розмову Трампа і Зеленського.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.