Олександр Лукашенко та Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін і президент Республіка Білорусь Олександр Лукашенко на зустрічі 7 грудня в Сочі обговорять питання інтеграції та газу.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ця зустріч готується», - сказав Пєсков на запитання, чи може він підтвердити підготовку проведення зустрічі очільників двох держав 7 грудня.

Відео дня

«Питання двосторонніх відносин. Це і, перш за все, дорожні карти щодо розвитку союзницьких відносин, Союзної держави, це великі проекти інвестиційні, які на двосторонньому порядку денному, це і газові справи - весь комплекс двосторонніх відносин», - додав він.

Читайте такожЛукашенко закликав не брати на роботу в держструктури коханок і коханців

Пєсков також наголосив, що шлях інтеграції Росії і Білорусі було обрано давно, є відповідний договір між двома країнами.

«Ми йдемо поступально шляхом розвитку нашої Союзної держави», - зазначив прес-секретар президента РФ.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада посол Білорусі в Росії Володимир Семашко заявив, що Росія і Білорусь у рамках об'єднання в Союзну державу створять єдині парламент і уряд.

«Президенти домовилися, що цілі заявлено грандіозні і вони не повинні змінюватись. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу і електроенергії, створити єдиний парламент і уряд з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають наверх певні управлінські функції з обов'язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується», - заявив він.