Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп похвалився, що в Сенаті, де розглядатимуть його справу про імпічмент, більшість – за республіканцями.

Про це він написав у Twitter.

Читайте такожУ Німеччині вважають Трампа серйознішою загрозою для світу, ніж Путіна і Кім Чен Ина

Відео дня

«Чому божевільній Ненсі Пелосі (спікеру Палати представників США та ініціатору імпічменту Трампа – УНІАН), котра має невелику більшість у Палаті представників, дозволено заявляти про імпічмент Президенту Сполучених Штатів?», – йдеться у повідомленні.

Трамп назвав процедуру імпічменту «шахрайською» без належних правової процедури, представництва чи свідків.

«Тепер Пелосі вимагає від республіканців усього, чого не було в Палаті. Демократи хочуть балотуватися до Сенату республіканців. Лицеміри!», – додав американський глава.

Розслідування про можливість імпічменту Трампа розпочалося у вересні, після того, як співробітник спецслужб, ім’я якого офіційно досі не названо, написав скаргу на тиск, який президент, за його даними, чинив на президента України Володимира Зеленського з метою нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

Звинувачення на адресу Трампа будуються на факті заморожування військової допомоги Україні влітку 2019 року і на свідченнях, що президент добивався від Києва вести розслідування діяльності сина Джо Байдена в Україні.

Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу пов’язане з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення високопосадовцям і надавати документи, пов’язані з розслідуванням.

Республіканці і сам Трамп стверджують, що президент не порушив жодних законів. Вони заперечують зв’язок між заморожуванням допомоги з проханнями розслідувати справу Байдена, а самі ці прохання називають спонуканням України до боротьби з корупцією. Трамп посилається на слова Зеленського, який говорив, що не відчував жодного тиску.