Сулеймані загинув у результаті ракетного удару США по міжнародному аеропорту Багдада / en.wikipedia.org

Загибель генерала елітного іранського спецпідрозділу «Аль-Кудс» Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США по міжнародному аеропорту Багдада призведе до зростання напруженості на всьому Близькому Сході

Про це заявили в російському Міністерстві закордонних справ, повідомляє ТАСС.

Читайте такожНазвано наступника вбитого іранського генерала Сулеймані

Відео дня

У МЗС Росії агентству заявили, що розглядають вбивство Сулеймані як авантюрний крок. У відомстві також висловили співчуття іранському народу у зв'язку із загибеллю глави «Аль-Кудс». «Сулеймані віддано служив справі захисту національних інтересів Ірану», - підкреслили в міністерстві.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 3 січня по аеропорту в Багдаді було завдано авіаудару по щонайменше трьома ракетами. В результаті вбито вісім осіб, серед них Касем Сулеймані - керівник спецпідрозділу Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) «Аль-Кудс», що здійснював військові і таємні операції за межами Ірану. Ймовірно, Сулеймані прибув до Іраку для зустрічі з представниками проиранского збройного формування «Аль-Хашд аш-Шабі».

За повідомленнями ЗМІ, ліквідований США іранський генерал Сулеймані неодноразово відвідував Москву і зустрічався з Путіним.