Автомат встановили в рамках програми MySafe / vancouversun.com

У канадському місті Істсайд встановили перший у світі апарат, який видає зареєстрованим споживачам опіоїдів безпечну дозу наркотику.

Про це пише Vancouver Sun.

Читайте такожУ Перу затримали підводний човен з 2 тоннами кокаїну (фото)Автомат встановили в рамках програми MySafe, якою керує професор медицини Марк Тіндалл. Він пояснив, що для отримання препарату зареєстрований в спеціальному реєстрі наркоман повинен піднести долоню. Після сканування вен він отримає невелику коробочку з безпечною дозою гідроморфона, який замінить опіум.

Відео дня

За словами Марка Тіндалла, використання апарату дозволить наркоманам привести своє життя до ладу: у них є постійне місце, щоб отримати необхідний препарат, а значить, їм більше не потрібно нишпорити по місту в пошуку дози. При цьому ліки з апарату безпечні та не призведуть до передозування.

«Найбільша проблема, з якою ми зіткнулися, – це люди, що вживають наркотики на самоті. Завдяки нашому апарату вони можуть продовжувати використовувати наркотик поодинці без ризику передозування», – зазначив Тіндалл.

Професор підкреслив, що постійний, безпечний запас наркотику зупиняє передозування і повертає людей до нормального життя.

Передумовою для запуску програми стало те, що з 2016 року в канадській провінції Британська Колумбія від передозування опіоідами померли понад п'ять тисяч осіб. Причиною стала поява на ринку ліків фентаніл з максимальною дозою наркотику.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Італії дозволили вирощувати коноплю для власних потреб.