Володимир Жириновський / REUTERS

Запропонована президентом Росії Володимиром Путіним конституційна реформа в країні повторює прогноз скандального голови Ліберально-демократичної партії Володимира Жириновського, який він зробив ще два роки тому.

Читайте такожРосійський політолог пояснивши, що "в голові у Путіна" і навіщо йому зміни в КонституціюСьогодні багато російські ЗМІ згадали, як у 2018 році Жириновський анонсував появу колективного органу управління в РФ – держради, про який йдеться також і в поправках до Конституції, представлених Путіним.

Також він порівняв майбутню систему правління з Китаєм, де прибрали обмеження на кількість термінів головування в країні.

«Виборів більше не буде, це були останні вибори президента. Їм набридло підтасовування робити. Буде держрада, колективний орган, де голова держради з правами президента буде вибиратися на засіданні держради. А держрада буде формуватися з «кращих» губернаторів, для видимості «кращих», міністрів, сенаторів, депутатів, чоловік 30-40. Будуть сидіти в георгіївському залі Кремля. Тому це останні вибори. Їм це не потрібно. Як Сі Цзіньпін. Все, він буде тепер довічно. Будемо ховати його як Мао Цзедуна. Вони прибрали обмеження двома термінами. Тобто Азія. Ми – Азія», – заявив Жириновський.

Раніше УНІАН повідомляв, що Путін вніс до Держдуми проект закону про поправку до Конституції РФ.