Олександр Лукашенко / REUTERS

Президенти Білорусі Олександр Лукашенко та РФ Володимир Путін не домовилися на переговорах про знижку на російську нафту.

Про це повідомляє БЕЛТА.

«Ми не можемо сьогодні різко змінити умови регулювання нашої нафтової галузі: ви знаєте, ціни на сиру нафту формуються ринком, а адміністративно не регулюються», — сказав заступник голови адміністрації Путіна Дмитро Козак.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко розповів про "поставлену раком" Росією Білорусь (відео)

Він додав, що білоруська влада повинна домовлятися про постачання нафти безпосередньо з російськими нафтовими компаніями.

«Якщо надавати знижки, нам необхідно було би вводити державне регулювання нафтового ринку, що ми зробити не зможемо, ми не можемо змінювати постійно правила гри, ставити в незрозуміле становище наші нафтові компанії», — зазначає Козак.

Раніше коментуючи майбутні переговори з Путіним, президент Білорусі назвав їх «моментом істини» в двосторонніх відносинах.

Зустріч Путіна і Лукашенка відбувається на тлі конфлікту в питанні поставок нафти.

25 січня Лукашенко розкритикував переговори з Росією про постачання в країну нафтопродуктів і звинуватив у перебоях з постачанням нафти уряд Дмитра Медведєва, який недавно пішов у відставку.

Раніше Лукашенко заявив, що Білорусь буде прагнути поставляти з російського ринку 30−40% від необхідних обсягів нафти, а решту закуповувати через Україну і країни Балтії.