Ілюстрація \ REUTERS

Нідерланди відхилили запит Москви про передачу Росії права судити трьох російських громадян, визначених в якості підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines в 2014 році.

Читайте такожСправа МН17: прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам

Про це повідомив міністр юстиції Нідерландів Фердинанд Грапперхаус, передає 112.ua з посиланням на Reuters. "Міністр юстиції відповів, що передача звинувачення проти трьох російських підозрюваних не є варіантом для голландської влади і розглядатися не буде", - йдеться в листі, направленому парламенту Нідерландів від міністерства юстиції.

Відео дня

За словами Грапперхауса, Росія подала запит про право судити своїх громадян у справі MH17 в жовтні минулого року.

Перше судове слухання у справі Нідерландів проти трьох російських підозрюваних і одного українця призначено на 9 березня. Якщо справу в кінцевому підсумку буде передано в суд, четверо його фігурантів можуть бути заочно засуджені відповідно до законодавства Нідерландів.

Росія не видає своїх громадян, тому жоден з підозрюваних не постане перед судом Нідерландів. Однак голландська юридична фірма заявила, що один з російських підозрюваних у справі попросив, щоб його інтереси були представлені у судовому процесі.