REUTERS

Казахська влада прокоментувала прохання онука першого президента країни Нурсултана Назарбаєва Айсултана про політичний притулок у Великобританії.

Як повідомляють "РІА Новости", міністр інформації та суспільного розвитку Даурен Абаєв заявив, що пости Назарбаєва-молодшого у Facebook написані під впливом певних людей, які користуються тим, що він проходить лікування від наркозалежності, обговорювати їх неетично.

"Я вважаю неетичним обговорювати, цитувати, посилатися на одкровення людини, яка перебуває на стадії лікування від наркозалежності. В даному випадку викликають стурбованість не його одкровення, а стан його здоров'я. Я можу точно сказати, що пости, про які ви говорите, написані під маніпуляціями певних людей", - сказав він в ефірі державного телеканалу.

Відео дня

Читайте такожОнук екс-президента Казахстану отримав умовне за напад на поліціянта в Лондоні

За словами міністра, "сумно, але сьогодні знайшлися люди, які користуються ім'ям і станом здоров'я Айсултана".

"Скажу відверто - він довгий час перебував під впливом психоактивних речовин", - додав Абаєв.

Як повідомляв УНІАН, Назарбаєв пояснив своє рішення тим, що на нього чинить тиск сім'я екс-президента. Він також анонсував своє інтерв'ю Times, в якому обіцяв розкрити деталі того, що відбувається, і розповів, що володіє інформацією "про високомасштабну корупцію між урядом Росії та Казахстану".