Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі за підсумками телефонної розмови президента РФ Володимира Путіна з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом заявили про важливість взаємодії міністерств оборони двох країн.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Путіна.

Читайте такожЗаплатять високу ціну: Туреччина обіцяє завдати ударів по об'єктах прихильників Асада

Відео дня

«Продовжено предметний обмін думками щодо ситуації в Сирії. Висловлено серйозну заклопотаність ескалацією напруженості в Ідлібі, що призвела до численних жертв, у тому числі серед турецьких військовослужбовців. Акцентовано на важливості підвищення ефективності координації каналами міністерств оборони Росії і Туреччини», - йдеться в повідомленні.

Путін і Ердоган обговорили хід реалізації російсько-турецьких домовленостей 2018 і 2019 років. Відзначено пріоритетний характер завдань боротьби з міжнародними терористичними угрупованнями. З обох сторін наголошено на необхідності вжиття додаткових заходів з метою нормалізації обстановки на північному заході Сирії. Домовлено активізувати відповідні міжвідомчі консультації та опрацювати можливість проведення найближчим часом зустрічі на найвищому рівні.

Телефонна розмова відбулася з ініціативи турецької сторони, зазначили в прес-службі Путіна.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого літаки режиму президента Сирії Башара Асада за підтримки Росії завдали ударів по позиціях турецьких Збройних сил у Сирії. 33 турецьких військових загинули, ще 32 солдатів дістали поранення.

Туреччина скликала екстрене засідання НАТО у відповідь на загибель турецьких військових в Ідлібській зоні деескалації.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Анкара ініціювала екстрене засідання Альянсу, ґрунтуючись на статті 4-й Північноатлантичного договору.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що якби турецькі військові повідомили Росії свої координати під сирійським Ідлібом, атаки на них можна було б уникнути.