У центрі Кишинева протести ветеранів / фото point.md

У Кишиневі ветерани війни на Дністрі в 90-х роках влаштували масштабну акцію протесту під будівлею молдавського уряду.

Як повідомляє point.md, протестувальники скандують: "Додона у в'язницю", "Повернемо країну", "Тотальна мобілізація". Ветерани закликають маніфестантів приносити до площі продукти харчування і протестувати всю ніч.

На площі Великого національного зібрання вони вийшли в минулу суботу і вирішили створити Національну раду ветеранів. Вони ухвалили резолюцію, вимагаючи від влади створення при уряді Департаменту у справах ветеранів. Сьогодні протестувальники вимагають, щоб прем'єр-міністр Іон Кіку вийшов до них. Вони також вимагають відставки президента країни Ігоря Додона.

Відео дня
Рух транспорту заблоковано / фото point.md

Пізніше протестуючі зажадали відставки міністра закордонних справ Ауреліо Чокоя.

Будівлю охороняють співробітники правоохоронних органів. Маніфестанти вже розбили скляні двері біля входу до будівлі уряду.

В молдавському уряді заявили, що посилять соцзахист ветеранів та їх родичів. Пропонується збільшити розмір щомісячної державної допомоги з 250 до 500 леїв для подружжя ветеранів.

Опівдні протестувальники перекрили рух транспорту в районі площі та пригрозили заблокувати дороги по всій столиці, якщо до них ніхто не вийде.