REUTERS

Прем'єр Дмитро Медведєв запропонував подумати про можливість відновити податок на додану вартість (ПДВ) на квитки в кіно, щоб отримані кошти направляти на підтримку кінематографа.

На зустрічі з членами знімальних груп фільмів "Територія" і "Битва за Севастополь" в понеділок Медведєв поцікавився, яку підтримку кінематографа вони вважають бажаною і яка їм подобається. Продюсер "Битви за Севастополь" Наталія Мокрицька розповіла про досвід Польщі, де з квитків у кіно стягується ПДВ. Російський міністр культури Володимир Мединський підтвердив, що в Росії навпаки ці квитки звільнені від ПДВ, передає РИА Новости.

Прем'єр запропонував подумати над системою оподаткування квитків.

Відео дня

Читайте такожУ Росії запропонували заборонити прокат американських фільмів

"Нам треба просто подивитися на систему оподаткування, в тому числі по квитками. Можна десь її зберегти, а десь, можливо, її змінити. Якщо це вийде, то, можливо, якусь частину грошей, те, що виходить від цього, направити на розвиток вітчизняного кіно. Подивитися разом з Мінекономрозвитку, включаючи питання стягнення ПДВ на різну продукцію. Це може стати одним з джерел розвитку", — сказав прем'єр.

Як раніше повідомляв УНІАН, віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко прогнозує, що введення спеціального збору на розвиток національного кіно дозволить акумулювати щонайменше 250-260 млн. грн. Такий збір буде стягуватися з кінодистриб'юторів, провайдерів кабельних мереж та рекламних надходжень телеканалів.

14 травня стало відомо, що законопроект про кінозбір, завдяки якому і хочуть заощадити на кіно, вже знаходиться на узгодженні в Кабміні.