REUTERS

Не виключено, що Єлизаветі II доведеться тимчасово залишити свою королівську резиденцію у центрі Лондона. Букінгемський палац гостро потребує ремонту, вартість якого може скласти 150 млн фунтів (близько 236 млн доларів), повідомляє Русская служба Би-би-си.

Деякі зали Букінгемського палацу не чіпали з 1952 року, електропроводка, каналізація і водопровід у жахливому стані та терміново потребують заміни.

При цьому Власність Корони (Crown Estate) – компанія, яка управляє палацом від імені королеви, отримала в цьому році рекордні прибутки у розмірі 285 млн фунтів (майже 450 млн доларів), а виплати самій королеві, які здійснюються за рахунок платника податку, в майбутньому році, як очікується, зростуть на 2 млн фунтів (3 млн доларів).

Відео дня

За словами джерел, близьких до королівського двору, обсяг передбачуваних робіт так великий, що "як варіант розглядається можливість повного виселення з палацу, а попередній кошторис робіт становить 150 млн фунтів".

Читайте такожКоролева Британії обіцяє продовжити тиск на Росію заради України (відео)

Величезні витрати на ремонт, які планується покрити за рахунок платників податків, вже викликали бурхливе невдоволення противників монархії.

"Пора скасувати і переписати всю стару систему субсидування монархії, - вважає представник ініціативної групи "Республіка" Грем Сміт. – Монархію потрібно поставити на нормальну бюджетну основу, забрати у неї право на підтримання палацу і передати його в руки тим людям, які чудово справляються з вмістом Тауера".