Ілюстрація / REUTERS

Кількість померлих у Швейцарії від коронавірусу за добу збільшилася на 38, дійшовши до 235 осіб. Кількість хворих збільшилася з 12161 до 13213.

Читайте такожВ Італії від коронавірусу померли вже понад 10 тисяч осіб

Про це повідомило сьогодні міністерство охорони здоров'я країни. Альпійська країна з населенням 8,6 млн осіб розміщує армійські медичні підрозділи в лікарнях для надання допомоги в кризових регіонах, таких як Тічіно, що межує з сильно постраждалою Італією, і почала використовувати свої стратегічні запаси фармацевтичних препаратів для задоволення зростаючого попиту. У четвер в Швейцарії стали доступні державні кредити на суму 20 млрд швейцарських франків ($21 млрд), передає kommersant.

Відео дня

Міністр фінансів Улі Маурер дав зрозуміти в суботу, що уряд був би радий допомогти з кредитами, але що він потребує повернення грошей і не може компенсувати втрати доходів. «Ми розподіляємо не федеральні гроші, а гроші платників податків», - заявив Маурер.

У світі кількість хворих коронавірусом досягла майже 600 тис. осіб, понад 27 тис. померло. Вірус розповсюдився далеко за межі Китаю, де він був вперше виявлений в кінці 2019 року.