Российские пилоты часть наблюдают американских коллег в небе Сирии / stat.mil.ru

Про це УНІАН повідомили в прес-службі російського військового відомства, коментуючи повідомлення, що з'явилися в ряді зарубіжних ЗМІ, про нібито серйозну стурбованість американських колег, викликану зближенням 10 жовтня до візуального контакту російського і американського літаків у небі над Сирією.

Читайте такожОбама не вважає дії Путіна у Сирії спробою кинути виклик США

"Нам не зрозумілі причини такого здивування представників ВПС США. По-перше, російські бойові літаки знаходяться в сирійському повітряному просторі на абсолютно законних підставах на прохання офіційних властей Сирійської Арабської Республіки. Більш того, всі польоти наших літаків погоджуються з відповідними органами влади цієї країни", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожАрмія Асада за підтримки російської авіації готується до масштабної наземної операції - ЗМІ

При цьому наголошується, що дійсно, 10 жовтня група російських літаків під прикриттям винищувачів Су-30СМ виконувала бойове завдання зі знищення одного з об'єктів терористичного угруповання ІДІЛ в провінції Алеппо. При висуванні в район система попередження про опромінення, якими оснащені всі літаки РФ, зафіксувала випромінювання від невідомого літального об'єкта.

"Наш винищувач повернув і підлетів на відстань близько двох-трьох кілометрів, не з метою когось налякати, а щоб ідентифікувати цей об'єкт і його приналежність, після чого російський Су-30СМ повернувся в бойову групу для виконання завдання", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМіноборони РФ оприлюднило відео знищення командного пункту ІДІЛ

Крім того, наголошується, що це не перший такий випадок.

"Наші льотчики досить часто візуально фіксують у повітряному просторі над Сирією не тільки польоти літаків США, але і безпілотні літальні апарати, включаючи ударні БПЛА. Вчора ввечері ми оперативно направили нашим колегам в Пентагоні чергові пропозиції щодо виключення можливих інцидентів в повітряному просторі Сирії. Обговорення цих пропозицій з американцями планується в режимі відеоконференції", - заявили російські військові.