Иван Непомнящих / Фото Медиазона

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, таке рішення присутні в залі суду зустріли вигуками: "Фашизм!", "Позор!", "Россия без Путина!".

Непомнящих інкримінують участь у так званих масових заворушеннях, а також застосування сили до співробітників МВС РФ на Болотній площі Москви 6 травня 2012 року, перед інавгурацією президента РФ Володимира Путіна.

У ході дебатів прокурор просив призначити Непомнящих 3,5 року реального ув'язнення.

Відео дня

У процесі читання вироку суддя Кавешников перелічив плакати, з якими прийшли маніфестанти на Болотну площу, промовивши: "Долой жуликов и воров", "Не пустим вора в Кремль", "Вова - отрекись от власти", "Долой продажное правосудие" Геть шахраїв і злодіїв", "Не пустимо злодія в Кремль", "Вова - відречися від влади", "Геть продажне правосуддя" тощо.

Читайте такожУ СК Росії вважають, що події 2012 року на Болотній були репетицією Майдану

Непомнящих затримали 25 лютого 2015 року. Слідство просило відправити його під варту, але суддя Басманного суду Москви Артур Карпов обрав йому домашній арешт. Непомнящих звинуватили в участі у масових заворушеннях та застосуванні сили до співробітників поліції, а саме в тому, що він нібито вдарив кілька разів парасолькою поліцейського, від чого той отримав "непереборні фізичні і моральні страждання". Всі ці події пов'язані з придушеною ЗМОП протестною акцією в центрі Москви.

Як повідомляв УНІАН, всього по "болотній справі" як фігуранти проходять близько 30 осіб. Перші вироки були винесені в лютому і серпні 2014 року. У середньому підсудні опозиціонери отримали по 3,5 року позбавлення волі. Багато хто вже вийшли на свободу. Строк давності у справі становить 9 років. Затримання і арешти нових фігурантів тривають.