REUTERS

Таким способом Швеція сподівається зупинити потік нелегальних мігрантів, що в'їжджають до країни, передає Deutsche Welle.

Наголошується, що у всіх пасажирів поїздів, автобусів і поромів, які перетинають протоку, будуть перевіряти паспорти й візи, незважаючи на Шенгенську угоду.

Стокгольм раптово закрив кордон, прийнявши в 2015 році понад 160 000 біженців, в основному з Сирії, Іраку та Афганістану. Таким чином, Швеція з її десятьма мільйонами жителів виявилася на першому місці серед країн Євросоюзу за кількістю прийнятих біженців на душу населення, пише агентство dpa.

Відео дня

Читайте такожБельгія надала притулок 30 тисячам мігрантів

Згідно із статистикою, різні транспортні засоби щодня перетинають Ересуннський міст 75 тисяч разів. Затримки у зв'язку з прикордонним контролем обійдуться в 175 000 євро, підрахували фахівці Ересуннського інституту. Крім того, нові заходи, що обмежують в'їзд до Швеції, призвели до припинення прямого залізничного сполучення між центральним вокзалом Копенгагена та шведської територією.

Читайте такожНорвегія планує не впускати біженців, які прибувають з країн Шенгенської зони

Як повідомляв УНІАН раніше, майже 1 млн нелегальних мігрантів, в тому числі понад 500 тис. сирійців, прибули в Європу по Середземному морю з початку 2015 року.