wikimedia.org

Влада Данії вислала на батьківщину до Камеруну студента Орхуського університету Маріуса Юбі (Marius Youbi) за надмірну працьовитість, повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Guardian.

"30-річний африканський студент у вільний час підробляв прибиральником, проте протягом останніх кількох місяців він витрачав на роботу на 90 хвилин на тиждень більше часу, ніж дозволено. Згідно з трудовим законодавством Данії, іноземні студенти можуть працювати не більше 15 годин на тиждень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Юбі полетів додому в четвер, 7 січня. В Орхуському університеті визнали, що подібне покарання є занадто суворим, підкресливши, що молодий чоловік справно платив за навчання.

Відео дня

Читайте такожВ Єгипті студент отримав три роки в'язниці за "фотожабу" на президента

"Юбі був одним з кращих учнів в університеті. Перед висилкою з країни студенту дозволили скласти іспити. Камерунець написав три контрольні роботи протягом одного дня, продемонструвавши найкращі результати", - підкреслюється в статті.

Читайте такожРосійський ВУЗ відрахував турецьких студентів

Повідомляється, що петицію з проханням повернути камерунця, щоб він зміг закінчити навчання, в Інтернеті підписали вже більше 18 тисяч осіб.