REUTERS

«Підрозділи «Аль-Каїди на Аравійському півострові» і ІД в Ємені використовували конфлікт і колапс урядових органів влади, щоб роздобути нових рекрутів і союзників і розширити контроль над територіями. У грудні «Аль-Каїда на Аравійському півострові» захопила південний місто Зінджібар на додачу до захоплення міста Мукалла на східному узбережжі», — сказав Клеппер.

Читайте такожЄС назвав неприйнятним обстріл лікарні "Лікарів без кордонів" в Ємені

Він також зазначив, що Дамаск при іноземної підтримки зможе повернути під контроль низку стратегічно важливих територій, проте кардинально змінити розстановку сил у Сирії урядовим військам не вдасться, пише Росбалт.

Відео дня

«За нашими оцінками, іноземна допомога дозволить Дамаску просунутися у деяких ключових районах, нині підконтрольних опозиції, і уникнути подальших втрат (території), однак йому не вдасться радикально змінити розстановку сил на полі бою», — наголошується в доповіді.

У тексті наголошується, що операції російських військових у Сирії, ймовірно, допоможуть режиму (президента Сирії Башара Асада) повернути під свій контроль важливі території на заході Сирії, наприклад, такі як Алеппо».