Військові США проводили тренування 80 грузинських спецназівців за декілька місяців до того, як Грузія напала на Південну Осетію, пише британська газета Financial Times.

Видання посилається на одержані ексклюзивні документи і інтерв`ю з американськими військовими. Стало відомо, що тренування здійснювали досвідчені американські солдати і два військові інструктори.

Команда з 15 осіб проводила навчання на грузинській базі спеціальних підрозділів біля Тбілісі. Навчання проводилося за програмою США, яка в 1995 році була випробувана в Хорватії в рамках операції хорватських збройних сил із захоплення району Країни.

Відео дня

Перша частина тренувального курсу проходила з початку року, друга 70-денна частина повинна була початися 11 серпня . Американські військові інструктори прибули до Грузії 3 серпня, за кілька днів до ескалації конфлікту.

Інформація про втручання Пентагону підкидає хмизу у вогонь недавніх звинувачень прем`єр-міністра Росії Володимира Путіна, який вважає, що США "диригували" війною на Кавказі, зазначає газета.