Королева Великобританії ЄЛИЗАВЕТА Друга через п`ять років має намір залишити свій трон, передавши корону принцу ЧАРЛЬЗУ Уельському, пише в неділю газета Sunday Express з посиланням на джерела в Букінгемському палаці.

Виданню стало відомо, що 82-річна королева дала зрозуміти, що має намір відійти від справ, коли їй виповниться 87 років, і передати їх Чарльзу. Цю тему минулого тижня відкрито обговорювали представники королівського двору під час приватного банкету з нагоди святкування 60-річчя Чарльза.

Хоча ЄЛИЗАВЕТА Друга вирізняється міцним здоров`ям і повністю виконує всі функції королеви, вона розуміє, що через 5 років це вже, ймовірно, не буде можливо, а її чоловіку принцу ФІЛІППУ на той час виповниться 92 роки, зазначає видання.

Відео дня

Королева вже повідомила Чарльза про майбутню передачу йому трону. Таким чином, очікується, що принц Уельський ЧАРЛЬЗ стане королем Великобританії в 65 років, пише газета.

ЄЛИЗАВЕТА Друга бере участь приблизно в 450 заходах на рік, проводячи чотири дні в тиждень у Букінгемському палаці, який персони королівської крові вважають своїм офісом, і лише три дні - вдома, у Віндзорському замку.