Нурсултан Назарбаєв / REUTERS

Уряд Казахстану запропонував перейменувати столицю країни Астану. Про це повідомляє Tengrinews.kz.

Передбачається, що нова назва відображатиме ім'я першого президента Нурсултана Назарбаєва.

«Пропонуємо відзначити в Конституції країни видатний внесок в будівництво нашої держави першого президента — лідера нації Нурсултана Назарбаєва, відобразити ім'я лідера нації  в найменуванні столиці та інших важливих об'єктів країни», — йдеться у заяві уряду.

Відео дня

Читайте такожКазахстан, перший у світі з видобутку урану, передумав будувати атомну станцію

Депутати також уточнили, що перейменувати місто можна в «Нурсултан» або в «Назарбаєв».

При цьому, міністр інформації та комунікацій Даурен Абаєв наголосив, що перейменування жодним чином не стане визнанням культу особи.

Нагадаємо, у Казахстані випустять купюру з портретом президента Назарбаєва. Нова «президентська» купюра буде випущена в обіг 1 грудня обмеженим тиражем в 100 тис. примірників.

Голова Нацбанку Республіки Казахстан Даніяр Акішев розповів на презентації, присвяченій Дню національної валюти Казахстану, що розміщення портретів на банкнотах — «яскрава, звична і зрозуміла форма вираження ідей державності». Він зазначив, що Нельсон Мандела, Мустафа Кемаль Ататюрк, Вінстон Черчілль, Лі Куан Ю зображені на купюрах своїх країн, і висловив упевненість у тому, що «банкнота із зображенням Нурсултана Назарбаєва по праву займе своє місце в ряді».