Борис Джонс / REUTERS

Британія готова зберігати жорстку лінію стосовно Російської Федерації навіть після виходу із складу ЄС. Таку заяву міністр закордонних справ об’єднаного Королівства Борис Джонс зробить у своїй промові у британському аналітичному центрі Chatham House, пише The Guardian.

При цьому Джонс заявляє, що Британія і надалі підтримувати санкції проти РФ, введених через окупацію Криму та причетність до війни на Донбасі.

"Британія рішуче наполягає на необхідності дотримання санкцій проти Росії, введених за окупацію Криму і за причетність до війни у східній Україні. І саме Британія знову була найбільш непохитною в засудженні Росії за дії в Алеппо. З цих причин ми не можемо нормалізувати відносини з Росією і повернутися до "бізнесу як зазвичай", - вважає глава МЗС Британії.

Відео дня

Читайте такожУ Великобританії через Brexit скоротилася кількість мільйонерів

При цьому видання зазначає, що можливо Джонс також виголосить тезу щодо того, що Кремль може виправити ситуацію, якщо припинить бомбардування Алеппо, підштовхнувши Асада до мирних переговорів, і буде дотримуватись Мінських угод в Україні.

Нагадаємо, надзвичайний і повноважний посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф запевнила в подальшій підтримці України незалежно від результатів референдуму про вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу.