Рамуш Харадінай під час інтерв'ю в Пріштіні 4 грудня 2012 року / REUTERS

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на французькі джерела в поліції і МЗС Косово.

Сербія вважає Харадіная військовим злочинцем за його роль в керівництві партизанським рухом в колишній сербській південній провінції Косово, яка оголосила про свою незалежність за підтримки Заходу в 2008 році.

Харадинай недовго займав пост прем'єр-міністра Косово в 2004 і 2005 роках, в той час як вона була під опікою Організації Об'єднаних Націй. Підкреслюється, що Харадинай двічі проходив по справах щодо військових злочинів в Міжнародному кримінальному суді ООН в Гаазі і був виправданий.

Відео дня

"Він був затриманий французькою владою на підставі ордера на арешт, виданого Сербією в 2004 році, що для нас є неприйнятно", – повідомляє МЗС Косово в своїй заяві.

Читайте такожУ парламент Косово кинули вибуховий пристрій

Міністерство заявило, що воно робить все можливе, щоб домогтися його звільнення, що, як очікується, відбудеться.

Французька прикордонна поліція заарештувала його після прибуття в аеропорт Базель-Мюлуз на сході Франції на рейс з Пріштіни, повідомили джерела агентства.

Французьке джерело в суді повідомило, що слідчі органи в четвер почнуть шукати причини не виконувати прохання про видачу, особливо в тому випадку, якщо запит зроблено з політичних мотивів.

Відзначається, що Харадинай, лідер опозиційної партії Альянс за майбутнє Косово (АМК), подорожував за дипломатичним паспортом.