Дональд Трамп / REUTERS

Європейська комісія взялась за вивчення указу президента США Дональда Трампа стосовно заборони на в’їзд до країни громадян семи мусульманських країн, пише EUobserver.

Представник ЄК перевірку пояснив бажанням переконатись у тому, що цей указ не дискримінує громадян ЄС.

Читайте такожStarbucks відреагував на антиіммігрантський указ Трампа: прийме на роботу 10 тисяч біженців

Відео дня

"Ми хочемо пересвідчитися про відсутності дискримінації, яка б поширювалася на наших громадян", - заявив представник Єврокомісії, маючи на увазі громадян ЄС, які мають паспорти з країн, що потрапили під заборону.

Як повідомляв УНІАН, Дональд Трамп підписав указ, що забороняє в'їзд біженців та іммігрантів з ряду мусульманських країн.

Трамп закрив кордони США для біженців, що рятуються від гуманітарної кризи в Сирії і встановив де факто заборону на приїзд мусульман в США з декількох країн Близького Сходу і Північної Африки, при цьому був введений пріоритет для біженців, переслідуваних за релігійною ознакою – таким в'їзд у Штати може дозволятися.

Указ під назвою «Захист нації від проникнення іноземних терористів в Сполучені Штати» на 90 днів повністю блокує в'їзд в США громадян Ірану, Іраку, Сирії, Ємену, Судану, Лівії та Сомалі.