Ілюстрація / REUTERS

У США мають намір створити центр для ведення інформаційної війни проти Росії. Про це повідомляє The Daily Beast.

Видання повідомляє, що відкриття центру очікується вже в цьому році. На його роботу буде виділено 160 мільйонів доларів.

Зазначається, що на думку ініціаторів створення міжвідомчого Центру глобальної взаємодії (GEC) для боротьби з пропагандою і фейковий новинами, сенаторів Роба Портман та Кріса Мерфі, орган допоможе захистити інтереси США та союзників.

Відео дня

Читайте такожВ НАТО відбили атаки російських пранкерів, спрямовані проти генсека Столтенберга та України

"Ця установа допоможе захистити наші інтереси й інтереси наших союзників ... за рахунок прямої протидії неправді та недостовірності в ЗМІ", - зазначив сенатор Портман.

Американські ЗМІ зазначаються, що Центр буде стежити за пропагандистськими кампаніями за кордоном, аналізувати їх та протистояти.

Центр буде також виділяти гранти для зарубіжних журналістів, приватних компаній і громадських організацій, таких як Bellingcat або StopFake.org, які надають достовірну інформацію, а також протидіють неправдивій російській пропаганді в Україні.

Як повідомляв УНІАН раніше, Facebook разом з французькими ЗМІ запустили проект по боротьбі з розповсюдженням неправдивих новин напередодні президентських виборів.

В співтовариство фактчекеров увійшли Le Monde, Agence France-Presse, BFM-TV, FranceInfo, France Médias Monde, L'Express, Libération і 20 Minutes. Користувачі французької версії фейсбуку зможуть позначати новини у своїй стрічці як сумнівні, такі публікації відправлять на перевірку на спеціальний портал.