Мужність Путіна - національне надбання Росії / Фото THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck via citynews.ca

Мін'юст вніс в список екстремістських матеріалів плакат із зображенням президента Росії Володимира Путіна, на обличчя якого нанесений макіяж. Підставою стало рішення, яке прийняв 11 травня минулого року Центральний районний суд Твері, передає РБК.

Читайте такожВиробник похвалив генерала, який відірвав ручку від нового джипа на очах у Путіна: "справжній чоловік, супермен"

Як пояснюється в оновленому Федеральному списку екстремістських матеріалів, зображення було опубліковано 7 травня 2014 року на сторінці користувача соціальної мережі «ВКонтакте» Олександра Цвєткова. Зараз цей аккаунт заблокований за порушення правил сайту.

Відео дня

На зображенні, що опинилося в списку екстремістських матеріалів, у схожого на главу держави чоловіка, як розповіли в Мін'юсті, були нафарбовані вії і губи. Це, як уточнили в міністерстві, «за задумом автора/авторів плакату, повинно служити натяком на нібито нестандартну сексуальну орієнтацію президента Росії».

Під зображенням, за інформацією представників відомства, був розміщений підпис, автор якого провів паралель між виборцями Путіна і гомосексуалістами: "...начебто їх багато, але серед моїх знайомих їх немає".

Крім того, в список екстремістських матеріалів після рішення Центрального районного суду Твері від 11 травня 2016 року був внесений «плакат-колаж», опублікований на тій же сторінці 4 березня 2014 року. На ньому, в свою чергу, за інформацією відомства, були зображені три людини: двоє — у формі солдатів Третього рейху — схожі президента Володимира Путіна і голови уряду Дмитра Медведєва. Праворуч же, як розповіли в міністерстві, була розміщена фотографія патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Під плакатом, за даними Мін'юсту, був підпис: "Окупанти - уже в Москві".

Як повідомляв УНІАН, у листопаді минулого року американське телешоу Saturday Night Live показало поцілунок Трампа і Путіна.