Володимир Путін / REUTERS

Атака США на об'єкти у Сирії є агресією, що завдає шкоди як російсько-американським відносинам, так і спільній боротьбі з тероризмом. Таку думку президента РФ Володимира Путіна озвучив його прес-секретар Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Президент Путін вважає американські удари по Сирії агресією проти суверенної держави в порушення норм міжнародного права, причому під надуманим приводом", - сказав Пєсков. Він зазначив, що "сирійська армія не має в своєму розпорядженні запасів хімічної зброї". "Факт знищення всіх запасів хімічної зброї в збройних силах Сирії був зафіксований і підтверджений ОЗХО - спеціалізованим підрозділом ООН", - заявив він.

Читайте такожОпубліковано відео ракетного удару США по Сирії за наказом Трампа

Відео дня

"При цьому, на думку Путіна, повне ігнорування фактів використання хімічної зброї терористами лише суттєво погіршує ситуацію, - заявив прес-секретар. - Путін також бачить в ударах по Сирії з боку США спробу відвернути увагу світового співтовариства від численних жертв серед мирного населення в Іраку".

"Цей крок Вашингтона завдає істотної шкоди російсько-американським відносинам, які і без того перебувають в жалюгідному стані", - підкреслив Пєсков.

Читайте такожТрамп: ракетний удар по Сирії відповідає інтересам нацбезпеки США

"А головне, як вважає Путін, - цей крок не наближає нас до кінцевої мети в боротьбі з міжнародним тероризмом, а навпаки створює серйозну перешкоду для створення міжнародної коаліції по боротьбі з ним та ефективній протидії цьому всесвітньому злу, що, до речі, президент США Дональд Трамп проголосив як одне з головних завдань ще під час своєї передвиборчої кампанії", - заявив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня Збройні сили США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада. Два військових кораблі США, розташованих в Середземному морі, випустили щонайменше 50 ракет "Томагавк".

Перед цим Трамп заявив, що уряд президента Сирії Башара Асада "перетнув" червону межу" після хімічної атаки в провінції Ідліб, жертвами якої стали мирні жителі. Трамп зазначив, що хімічна атака вивела конфлікт у Сирії "на абсолютно новий рівень", а його ставлення до президента Сирії Башара Асада "дуже сильно змінилося".

У той же час, в Сирії назвали актом агресії ракетний удар США.