Ходорковський позитивно оцінив результати акції / openrussia

Засновник руху "Відкрита Росія" Михайло Ходорковський назвав протестну акцію "Набрид" успішною.

Як передає Радіо Свобода, за його словами, незважаючи на те, що людей перед проведенням акції "спеціально залякували", а під час самого протесту їх супроводжував "натовп поліцейських", активісти подали звернення в адміністрацію президента з вимогою до Володимира Путіна відмовитися від участі у виборах в 2018 році.

Читайте такожУ Петербурзі під час антипутінської акції "Набрид" затримали десятки активістів (відео)

Відео дня

"Люди прийшли [на акцію] повністю у відповідності з законом. Вони мали повне право у свій вихідний день принести листи в адміністрацію президента з тими вимогами, які в цих листах викладені", – заявив Ходорковський в ефірі YouTube-каналу "Відкритої Росії". Затримання учасників акції "Набрид" в Санкт-Петербурзі він назвав проявом "неадекватності" з боку місцевої влади.

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня почалася анонсована «Відкритої Росією» всеросійська акція «Набрид» з вимогою до президента РФ Володимира Путіна не балотуватися на пост президента в 2018 році.

Заходи відбулися в десятках міст Росії, проте не скрізь вони були узгоджені з місцевою владою, через що поліція почала затримувати активістів.