REUTERS

Білий дім похвалив стосунки між президентом США Дональдом Трампом і канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Це сталося через кілька годин після того, як американський президент розкритикував Німеччину через торгівлю й оборону, повідомляє Радіо Свобода.

Речник Білого дому Шон Спайсер 30 травня заявив, що Трамп і Меркель «добре ладнають», і додав, що президент США «дуже поважає» канцлера Німеччини. «І він розглядає не лише Німеччину, але і решту Європи як важливого союзника США», – сказав Спайсер.

Читайте такожУ Берліні запевнили, що Меркель і надалі виступає за тісне партнерство зі США

Відео дня

30 травня у Twitter Трамп поскаржився на дефіцит США у торгівлі з Німеччиною. Він також ще раз попередив Німеччину про необхідність збільшення видатків на оборону, щоб підтримати альянс НАТО, і зазначив, що ситуація буде змінюватися.

«У нас є масивний дефіцит у торгівлі з Німеччиною, плюс вони витрачають набагато менше, ніж вони повинні, на НАТО і армію. Це дуже погано для США, ситуація зміниться», – написав президент США.

Заява Трампа з’явилася після критики з боку Німеччини по завершенні першого офіційного закордонного туру президента США, який, зокрема, відвідав саміт НАТО в Брюсселі і зустріч «Групи семи» в Італії.