НАТО зможе бути присутнім на навчаннях лише в

Представники НАТО у середу, 30 серпня, висловили невдоволення обмеженим допуском своїх спостерігачів до запланованих військових маневрів "Захід-2017", в яких візьмуть участь Росія і Білорусь.

Як передає DW.com, обидві країни запросили спостерігачів НАТО бути присутніми на вересневих навчаннях виключно в "дні для відвідування", що, за словами представників альянсу, не є заміною передбаченому всеосяжного спостереженню. НАТО посилається на так званий Віденський документ ОБСЄ про "заходи по зміцненню довіри", які передбачають, крім іншого, можливості для бесід із солдатами про хід навчань.

Читайте такожЗС України увійшли в Топ-30 найкращих армій світу - Міноборони

Відео дня

У Москві заперечують, що кількість солдатів, які беруть участь у маневрах "Захід-2017", перевищує 13 тисяч. Саме це число згадується у Віденському документі як необхідне для подібних інспекцій.

У РФ заявляють про 12 700 учасників маневрів, хоча у НАТО вважають, що реальне число солдатів значно вище. Литва, член НАТО, заявляє, що в маневрах, які розпочнуться 14 вересня і триватимуть один тиждень, візьмуть участь до ста тисяч солдатів.