Наутілус / REUTERS

Данський винахідник, творець підводного човна «Наутілус» Петер Мадсен назвав причиною смерті шведської журналістки Кім Валле випадковий удар об люк. Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Copenhagen Post.

Читайте такожНа пляжі в Мексиці невідомий убив трьох туристів і поранив двох

Свідчення Мадсена зачитав у суді прокурор. За словами Мадсена, він разом з Валле піднімався на капітанський місток. Винахідник нібито відкрив люк вагою 70 кілограмів, але послизнувся, внаслідок чого металеві двері впали на Валле.

Відео дня

Як пояснив капітан, Валле лежала в калюжі крові, тому він визнав, що вона, швидше за все, мертва. Тоді він нібито вирішив накласти на себе руки, але передумав, викинув тіло в море і вирішив затопити підводний човен.

Мадсен і раніше відмовлявся визнати провину в ненавмисному вбивстві, але кається в тому, що викинув тіло журналістки в море.

Як повідомляв УНІАН, тіло журналістки без голови і кінцівок знайшли у прибережних водах Копенгагена.

30-річна шведка жила між Нью-Йорком і Пекіном. Вона була журналістом-фрілансером і писала для New York Times, Guardian і Vice. Журналістка готувала матеріал про Петера Мадсена і його підводний човен "Наутілус". Субмарина була побудована в 2008 році і вважалася тоді найбільшим приватним підводним човном у світі. Мадсен зібрав гроші на її будівництво за допомогою краудфандінга.