Ілюстрація / REUTERS

У Каталонії парламент сьогодні, 27 жовтня, проголосував за резолюцію, яка формально декларує незалежність від Іспанії. За таке рішення проголосували 72 депутати, проти - 10, двоє утрималися, пише "Meduza".

Голосування в парламенті Каталонії відбулося на наступний день після того, як глава регіону Карлес Пучдемон відмовився від проведення дострокових виборів - це була вимога Мадрида.

Читайте такожІспанський прем'єр просить Сенат обмежити автономію Каталонії

У відповідь на декларацію про незалежність Мадрид готується ввести в регіоні пряме управління. Очікується, що Сенат країни 27 жовтня схвалить відповідну резолюцію, яка вступить в силу на наступний день.

Як повідомляв УНІАН раніше, в Каталонії скасували виступ Пучдемона, де він повинен був оголосити про вибори в регіоні. Пізніше каталонський лідер заявив, що дострокових виборів у Каталонії не буде. Раніше в Іспанії вирішили заблокувати рахунки Каталонії, щоб не допустити проведення референдуму в регіоні.

Потім каталонський уряд представив резолюцію, в якій пропонується ініціювати установчий процес проголошення незалежності Республіки Каталонія.