Мария Захарова / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ РФ назвали недопуск російської збірної на Олімпіаду «масштабним наступом» на Росію. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві заявила офіційний речник МЗС Росії Марія Захарова.

Читайте такожЗМІ дізналися про критерії, за якими МОК може допустити росіян до зимової Олімпіади

На її думку, щодо Росії «ведеться агресивна кампанія за цілим рядом напрямів, у тому числі в сфері спорту». «Атака відбувається на дуже багатьох фронтах. Це масштабний наступ. Думаю, це пов'язано з тим, що лобова спроба ізоляції Росії, яка була оголошена як похід на Росію, розсипалася, вона не вдалася. Ніякої ізоляції не вийшло», - сказала Захарова.

Відео дня

Вона стверджує, що російським спортсменам пред'являються безпідставні звинувачення, їх позбавляють можливості виступати на змаганнях. «Це фактичне видавлювання Росії зі світового спорту», - вважає представник МЗС. Захарова заявила, що після нездійсненних очікувань провалу сочинської Олімпіади був задіяний план «Б».

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня МОК прийняв рішення, яким заборонив російським спортсменам виступати на зимовій Олімпіаді 2018 року під прапором Росії.

Згідно з інформацією, причиною заборони стала програма вживання допінгу, що підтримується російською державою, факт існування якої в 2012-2015 роках Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) вважає доведеним.

«МОК припиняє членство Національного олімпійського комітету Росії і створює шлях для «чистих» окремих спортсменів для участі в Іграх в Пхенчхані-2018 під олімпійським прапором», - сказано в повідомленні.

МОК вирішив не накладати повну заборону на участь росіян у літній Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, делегувавши це рішення міжнародним федераціям з окремих видів спорту.

Цього разу МОК посилив вимоги, оскільки найсерйозніші обвинувачення проти Росії пов'язані з проведенням зимових Ігор 2014 року в Сочі. Близько 25 російських спортсменів вже позбавлені права виступити з 9 по 25 лютого в Південній Кореї.