Реджеп Таїп Ердоган / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав Ізраїль терористичною державою.

Про це повідомляє Hurriyet daily news.

Крім того, Ердоган розкритикував рішення президента США Дональда Трампа щодо визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Відео дня

Читайте такожРадбез ООН не підтримав рішення США щодо Єрусалиму

За його словами, поліція Ізраїлю діяла невідповідно при застосуванні сили щодо палестинських протестувальників. Ердоган назвав Ізраїль "окупаційною країною та державою-терористом".

"Палестина пригноблюється і є жертвою. Ізраїль - це абсолютно окупаційна держава. Ізраїль ніколи не визнавав жодних рішень, прийнятих щодо цього, особливо рішень Організації Об'єднаних Націй", - заявив Ердоган.

Він також показав кілька мап, що показують, як Ізраїль розширив свої кордони, окуповуючи палестинські території з 1947 року.

Як повідомляв УНІАН, 6 грудня Трамп заявив, що прийшов час офіційно визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. За його словами, він розпорядився почати підготовку до переїзду посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.

Прем'єр-міністр Держави Ізраїль Біньямін Нетаньяху закликав усі країни визнати Єрусалим столицею цієї країни.

Водночас у Європейському Союзі, а також генсек ООН виступають за те, що Єрусалим повинен бути столицею двох держав - Ізраїлю та Палестини.

У МЗС України заявили, що виступають за дотримання норм міжнародного права в питанні про статус Єрусалима й закликали світове співтовариство до відновлення переговорного процесу з близькосхідного мирного врегулювання.