До свідків у справі про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка буде приставлена озброєна охорона - спецпідрозділ, що охороняє прем`єр-міністра і членів уряду Великої Британії.

Як повідомляють РІА «Новости», цей захід безпеки необхідний, "щоб захистити свідків від можливої загрози їхньому життю з боку російських слідчих".

Представники Росії планують допитати близько 100 свідків у справі О.Литвиненка у Великїй Британії. Ряд з них, зокрема Борис БЕРЕЗОВСЬКИЙ, "бояться бути викраденими або навіть убитими російськими "каральними загонами", що працюють під прикриттям слідства", зазначає видання.

Відео дня

"Кожному свідкові, якому може загрожувати небезпека, буде забезпечений належний рівень захисту", - сказав газеті старший інспектор відділу безпеки, ім`я якого не називається. За його словами, російським слідчим "буде надано повну свободу пересування і допиту", якщо це не загрожуватиме життю і здоров`ю свідків.

О.Литвиненко - колишній офіцер ФСБ РФ, який втік у 2000 році в Велику Британію і одержав в жовтні цього року британський паспорт, помер 23 листопада в лікарні Університетського коледжу Лондона. Фахівці британського Агентства з охорони здоров`я виявили в його тілі сліди радіоактивного елементу полоний-210, які потім також було знайдено в місцях, які відвідував Литвиненко, зокрема, в ресторані Itsu і готелі Millennium у центрі Лондона, а також в його будинку в районі Мазвелл-хілл на півночі британської столиці.

Справу про смерть О.Литвиненка розслідують антитерористичний підрозділ Скотланд-Ярду і Генпрокуратура РФ.