Міжнародне рейтингове агентство Moody's може знизити довгостроковий суверенний кредитний рейтинг США, який перебуває нині на вищому рівні ААА, якщо влада країни зробить спробу урізати або скасувати автоматичне скорочення витрат, передбачене в разі невдачі роботи спеціального міжпартійного комітету конгресу США, передає Associated Press.

При цьому аналітики агентства зазначили, що провал роботи комітету щодо погодження скорочень бюджетних видатків не є приводом для зниження рейтингу США або перегляду його прогнозу.

22 листопада, зауважує РосБізнесКонсалтинг, спеціальний комітет конгресу США, що складається з демократів і республіканців, оголосив про нездатність домовитися щодо скорочення бюджетних видатків через "істотні розбіжності серед членів комітету".

На тлі цих подій рейтингове агентство Standard & Poor's залишило рейтинг США без змін за умови, що будуть дотримані обмеження на дискреційні витрати (які не є життєво необхідними), позначені в законі про бюджетне контролі від 2011 року. Fitch Ratings запланували перегляд довгострокового кредитного рейтингу США до кінця листопада: очікується зміна прогнозу на "негативний" зі "стабільного", менш вірогідне зниження рейтингу на одну сходинку.