Європарламент очікує від новообраного Президента Росії Володимира ПУТІНА діалогу з російською опозицією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у резолюції за підсумками президентських виборів у РФ, ухваленій 15 березня на сесії Європарламенту у Страсбурзі.

У документі депутати, зокрема, висловили жаль з приводу того, що вибір на президентських виборах був обмежений у зв’язку з відмовою у реєстрації ряду опозиційних кандидатів.

Відео дня

Крім того, Європарламент закликав владу Росії до здійснення всебічного аналізу всіх проблем, помічених міжнародними спостерігачами на виборах, “з метою посилення демократичних правил на майбутніх виборах”.

У резолюції також міститься заклик до нинішнього Президента РФ Дмитра МЄДВЄДЄВА реалізувати свої обіцянки і гарантувати здійснення необхідних реформ у політичній системі Росії.

Депутати також висловили сподівання, що новий Президент В.ПУТІН буде готовий продовжити ці реформи, у тому числі у сфері спрощення правил реєстрації політичних партій.

У резолюції міститься заклик як до представників влади, так і до опозиції використати час до інавгурації нового Президента для погодження всебічного пакету реформ.