Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу заявив перший заступник лідера партії “Батьківщина” Олександр Турчинов.

“Справа проти українського лідера опозиції об'єднала світ. І заяви, які пролунали від держав Європейського Союзу, Сполучених Штатів і від Російської Федерації, фактично об'єднані протестом проти політичних репресій проти Юлії Тимошенко”, - сказав О.Турчинов. Він зауважив, що заява В.Путіна пролунала в контексті аналогічних заяв про готовність лікувати Ю.Тимошенко від низки інших країн.

В свою чергу захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко заявив, що позиція екс-прем'єр-міністра в питанні лікування чітка і незмінна. “Вона вимагає під час лікування неухильного дотримання протоколу, встановленого німецькими лікарями, та здійснення цього лікування незалежними лікарями. Лікарі МОЗ вже здійснювали лікування Юрія Віталійовича Луценка, після чого у нього виявили відповідний штам гепатиту”, - додав С.Власенко.

Відео дня

Він також додав, що захист Ю.Тимошенко постійно пише звернення про допуск до лікування Ю.Тимошенко лікаря Миколи Поліщука, однак досі такого дозволу не надано.

Як повідомлялося, 3 травня прем'єр і обраний Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія могла б прийняти на лікування Ю.Тимошенко, якби це дозволила українська влада.