Сергій Лавров і Петро Порошенко в Лівадійському палаці в Ялті

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінекономрозвитку, про застосування принципу «нульового варіанту» йшлося під час зустрічі у Москві з міністром економічного розвитку РФ Андрієм Білоусовим та міністром промисловості і торгівлі РФ Денисом Мантуровим.

Сторони, повідомляють у Мінекономрозвитку, констатували, що розширення торговельно-економічного співробітництва, реалізація низки проектів у енергетичній, металургійній, машинобудівній, науково-технічній та гуманітарних сферах сприятимуть зростанню товарообігу та взаємовигідному співробітництву між державами.

Під час зустрічей було досягнуто домовленості про вжиття найближчим часом заходів щодо лібералізації у вагомих позиціях експорту. Зокрема, на виконання досягнутих домовленостей, 2 серпня уряд Російської Федерації вже розглянув питання про надання Україні квоти на поставку труб на російський ринок у другому півріччі 2012 року.

Відео дня

П.Порошенко переконаний, що прийняття зазначеного рішення дозволить відновити роботу трубної галузі України, зберегти робочі місця та створити умови для відродження ринків збуту для вітчизняних металургів. «Одним з головних ринків збуту української продукції є Російська Федерація. Саме тому ми будемо цілеспрямовано й ефективно працювати в цьому напрямку задля збереження та розвитку діяльності цілих галузей, які створюють добробут десяткам тисяч громадян України і забезпечують розвиток економіки України», - підкреслив він.