Фронт офіційно оголосив про участь у виборах в новий парламент єдиним списком

Фронт національного порятунку Єгипту, який об`єднує найвпливовіші світські партії країни, офіційно оголосив, що візьме участь у наступних виборах до нової нижньої палати єгипетського парламенту (Палати представників) єдиним списком, передає РІА «Новости».

«Фронт офіційно оголошує про участь у виборах до нового парламенту єдиним списком, до якого будуть включені представники всіх опозиційних сил, що входять до Фронту національного порятунку», - йдеться в заяві, розповсюдженій в Каїрі. Єгипетська опозиція вже створила «комітет з виборів», який займеться складанням єдиного списку, і визначила параметри представництва в ньому партій і організацій, складових Фронту. Квота кожного руху або партії визначається її нинішньою політичною вагою, кількістю відділень у країні і числом прихильників кожної організації, а також результатом, якого добилася та чи інша політична структура на минулих виборах до парламенту Єгипту.

Враховується і участь окремих лідерів опозиції як кандидатів у президентських виборах, що пройшли влітку минулого року, і досягнута ними підсумкова позиція. ФНП роз`яснив, що найвпливовіші діячі ліберального руху - лідери демократичних партій ”Ад-Дустур” - екс-глава МАГАТЕ Мухаммед аль-Барадеї, Єгипетський конгрес - колишній генсек Ліги арабських держав Амр Муса і глава Народного руху Єгипту - Хамдін Сабахі, «в обов`язковому порядку увійдуть до єдиного списку єгипетської опозиції на наступних виборах до Палати представників».

Відео дня

На попередніх виборах до обох палат єгипетського парламенту, що завершилися на початку 2012 року, більшість голосів у найвищому законодавчому органі Єгипту одержали прихильники двох партій ісламізму - Партії свободи і справедливості, сформованої рухом ”Брати-мусульмани”, і салафітської партії ”Ан-нур”. Влітку 2012 року президентські вибори в країні виграв один з керівників руху ”Брати-мусульмани”, чинний президент Єгипту Мухаммед Мурсі.