Райан Кристофер Фогл / Фото : ФСБ

На думку видання, затримання ймовірного агента ЦРУ російськими спецслужбами потішило багатьох людей і в самій РФ, і за її межами, проте офіційна Москва не бачить у «шпигунському скандалі» нічого смішного.

Незважаючи на недавні заяви про плани поліпшити співпрацю спецслужб двох країн та незважаючи на нещодавні зустрічі російських і американських чиновників на найвищому рівні, Кремль як і раніше вважає США своїм «головним ворогом», заявляють автори замітки з посиланням на російських експертів.

The Washington Post пише, що широке висвітлення «шпигунського скандалу» російською пресою і надання докладної інформації про арешт Райана Фогла спецслужбами породило спекуляції, згідно з якими те , що сталося, можна назвати заздалегідь продуманою спробою представити американців як людей, що «втручаються не в свої справи і віроломних людей». Тим не менше, Росія, очевидно, не має наміру використовувати інцидент для погіршення відносин з США в більш широкому сенсі, відзначається в матеріалі.

Відео дня

У свою чергу, The Independent наводить думку експертів, які вважають, що оскільки Москва значно посилила свою розвідувальну діяльність на Заході, то аналогічні дії США в Росії були цілком передбачувані.

Газета.ру