Таку думку кореспонденту УНІАН у Польщі сказав польський експерт Гжегож Громадський, коментуючи заяву радника російського Президента Сергія Глазьєва про те, що підписання цього документу стане "самогубством" для України.

Співрозмовник агентства сказав, що заява Глазьєва вписується в стратегію Росії, котра усіма способами намагається не допустити інтеграції України з Євросоюзом. Тому, серед іншого, постійно лякає катастрофічними наслідками для української економіки у випадку підписання цього документу, зазначив він.

Громадський визнав, що створення поглибленої зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом з одного боку ускладнить ситуацію українських виробників, котрим буде важче конкурувати, але з другого - створить шанс на те, аби бути більш конкурентоспроможним.

Відео дня

Крім цього, за словами експерта, Росія після підписання Угоди про асоціацію може ускладнити доступ українських товарів на свій ринок.

На цю тему: У Путіна вирішили, що Україна готується до самогубства

Однак, на його переконання, у довгостроковій перспективі Україні вигідніше інтегруватися із Заходом.

"Угода про асоціацію могла б запровадити європейські стандарти в Україні", - сказав він.

Співрозмовник агентства також підкреслив, що підписання самого документу не призведе до автоматичного покращення життя в Україні, а лише створить можливості для внутрішніх змін, які українська влада та українські підприємці мають використати.

"Тоді це може закінчитися успіхом", - сказав він.

"Підписання цієї угоди - це не підписання міжнародної угоди між Україною та якоюсь країною чи якоюсь організацією, котра стосується лише дипломатії та зовнішніх відносин, наслідки надзвичайно важливі для внутрішнього життя", - наголосив він.