Протести почалися після підвищення плати за проїзд у громадському транспорту у Сан-Паулу, але невдовзі вони переросли у масштабні протести по усій країні проти корупції та великих витрат на проведення Чемпіонату світу з футболу у 2014 році.

У телезверненні до громадян пані Руссефф пообіцяла покращити сферу громадського транспорту, а прибутки від видобутку нафти інвестувати в освіту.

Для покращення сфери охорони здоров'я президент обіцяє готувати лікарів за кордоном.

Відео дня

Президент, виступ якої транслювало державне радіо та телебачення, заявила, що вона прислухалася до протестувальників.

Ділма Руссефф також пообіцяла зустрітися з лідерами мирних протестів.

Раніше Ділма Руссефф провела екстренне засідання уряду, де обговорювали протести. Президент скасувала свій візит до Японії, аби дати раду кризі.

У четвер в демонстраціях взяли участь понад мільйон людей. Протести відбулися у приблизно 100 містах країни. Не обійшлося без насильства: поранення отримали десятки людей, двоє людей загинуло.

Протест продовжився у п'ятницю. У Ріо-де-Жанейро на вулиці вийшла тисяча людей.

Свідки твердять, що деякі магазини у місті пограбували та захопили порожню будівлю мистецького центру.

Демонстранти закидали поліцію камінням, правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ.

Влада найбільших міст Бразилії скасувала рішення про підвищення цін на проїзд в автобусах і метро, що було однією з причин масових протестів.

Проте всі ці заходи так і не заспокоїли протестувальників.

"Справа вже не в цінах. Людям не подобається вся політична система, ми вимагаємо змін", - цитує Associated Press Камілу Сену, 18-річну студентку, яка вийшла на акцію протесту в місті Нітерой.

Багато демонстрантів скаржаться на те, що влада витрачає величезні кошти на будівництво спортивних об'єктів до Чемпіонату світу з футболу 2014 року і Олімпійських ігор 2016 року.

Акції протесту не припиняються у великих містах Бразилії від початку червня.

Більше 200 тисяч осіб вийшли на початку цього тижня на вулиці найбільших міст, протестуючи проти корупції та соціальної нерівності і вимагаючи розвитку шкіл та транспорту та підвищення якості освіти.

Нинішні протести - наймасовіші в Бразилії за останні 20 років.

Днями бразильська влада заявили про намір ввести в п'ять найбільших міст підрозділи національних сил безпеки, щоби приборкати хвилю протестів.

ВВС Україна