Так повідомляється на офіційній сторінці об'єднання в Facebook.

"Закликаємо усіх вийти на підтримку поваги конституції і народної волі", - заявили представники угрупування "Аль-Гамаа аль-Ісламія". Вони додали, що ведуть консультації з представниками інших ісламських рухів в Єгипті для формування єдиної позиції в ситуації, що склалася. Раніше "Аль-Гамаа" пообіцяла доставити в Каїр близько 800 тисяч своїх членів "у разі загрози законно обраному президенту".

Вийти для захисту президента закликали і членів руху ''Брати-мусульмани". Час збору прихильників президента Мухаммеда Мурсі на міських площах - 8 годин ранку за місцевим часом.

Відео дня

Ситуація на внутрішньополітичній арені Єгипту загострилася 30 червня після масових багатомільйонних акцій протесту під девізом "Тамарруд" ("Бунт") проти правління Мурсі, що прокотилися по всій країні.

На цю тему: Армія Єгипту дала політикам 48 годин

Командування збройних сил Єгипту в понеділок виступило із заявою, надавши 48 годин всім політичним силам країни для виконання вимог народу. Єгипетська армія також пояснила, що в іншому випадку має намір оголосити про'' мапі дій'' по виходу з кризи, яка буде здійснюватися під її контролем.

Члени ''Аль-Гамаа аль-Ісламія'' в 1980-1990-х рр. організували справжню війну проти єгипетської влади. Угруповання відповідальне за вбивство президента Анвара Садата та вбивство 58 туристів біля Луксорського храму Хатшепсут в 1997 році. '' Аль-Гамаа'' була заборонена в Єгипті аж до революції 2011 року. Однак після відставки Хосні Мубарака члени цієї радикального угруповання, що сиділи в тюрмах за релігійний екстремізм, були звільнені. Угруповання провело перший за 20 років з'їзд, а пізніше зареєструвала власну політичну партію "Творення і розвиток", чиї представники увійшли до парламенту.