Уряду США радять молитися за життя Сноудена

Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден володіє дуже великим обсягом даних, розголос яких може серйозним чином нашкодити уряду США, повідомляє американський телеканал ABC News з посиланням на журналіста газети Guardian Гленна Гренвальда.

На тему: Сноуден вимагає пояснень від США і європейських країн

"Сноуден володіє достатньою кількістю інформації, щоб за одну єдину хвилину завдати американському уряду збитки більш серйозні, ніж це вдавалося зробити будь-кому до цього", - заявив Грінваль в інтерв'ю аргентинській газеті Nacion, повідомляє РІА Новости.

Відео дня

За словами журналіста, через якого раніше велася публікація скандальних відомостей про розвідувальну діяльність США, перед своєю втечею Сноуден спеціально зберіг дані в мережевих сховищах по всьому світу.

"Американському уряду слід щодня молитися, щоб зі Сноуденом нічого не сталося, в іншому випадку весь обсяг даних буде оприлюднений, і для США це буде гірше нічного жаху", - додав Грінваль. Йдеться, зокрема, про те, як саме працює програмне забезпечення, що дозволяє спецслужбам отримувати доступ до електронної інформації громадян.