майкл хейден / Фото : Википедия

Журналіст американського видання The Hill Бренден Сассо повідомив, що Хейден пожартував про додавання Сноудена до списку на знищення, пише Russia Today.

Приписувані Хейденом слова були сказані на саміті з кібербезпеки, організованому газетою Washington Post. Він зазначив, що Сноуден потрапив до списку кандидатів на премію Сахарова, і заявив: "Я повинен визнати, що в найважчі моменти в останні кілька місяців я теж думав про те, щоб включити пана Сноудена, але в інший список".

На тему: Сноуден включений до шорт-лісту премії Сахарова

Відео дня

На конференції з кібербезпеки, влаштованій Washington Post, Хейден також, імовірно, став на захист використання "цільових вбивств" урядом США.

Багато хто вважає, що зараз, можливо, найгірший час для будь-якої американської офіційної особи говорити з сарказмом про американську програму зі знищення. Тому що журналісти Джеремі Скейхел і Гленн Гринвальд проводять спільне розслідування того, яким чином АНБ США брало участь у програмі з ліквідації людей за кордоном, яка проводиться адміністрацією Обами.

Ці журналісти відомі своїми розслідуваннями діяльності уряду США, а їх співпраця може розкрити подробиці того, яким чином програми спостереження АНБ пов'язані з секретними операціями збройних сил США і ЦРУ.

Нагадаємо, колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден, який організував витік у ЗМІ інформації Агентства національної безпеки США (АНБ) і отримав тимчасовий притулок у Росії, був включений 30 вересня о шорт-лист з трьох претендентів на здобуття премії Європарламенту (ЄП) імені Андрія Сахарова за 2013 рік.