Кемерон / REUTERS

Британський політикум і громадськість, зокрема депутати, вважають, що запровадження санкцій проти наближених до Путіна бізнесменів, які мають активи в Британії, буде «найефективнішою відповіддю на підтримку російським лідером українських сепаратистів», пише британське видання The Times

Серед інших у статті згадуються прізвища таких російських олігархів, як Роман Абрамович, Алішер Усманов, Михайло Фрідман .

Як повідомляв УНІАН, після анексії українського Криму в березні ц.р. і дестабілізації ситуації на Донбасі ЄС запровадив щодо Росії дві фази санкцій.

Відео дня

Читайте такожBBC: Меркель вимагає термінових санкцій для Росії

Світ заговорив про нові санкції після того, як 17 липня авіалайнер «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines було збито над Донбасом підтримуваними Росією бойовиками, ймовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу «Бук». На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

23 липня The Telegraph написала, що російські олігархи терміново вивозять з Лондона гроші, побоюючись жорстких фінансових санкцій після атаки на рейс МН17.