вино, сыр / rendezvousenfrance.com

Так підприємці Провансу кепкують над російською забороною на смачні європейські харчі, повідомляє ТСН.

 Російських туристів французьким підприємцям не шкода, мовляв, ті хто вже доїхав, свого у Провансі не упустять і ще встигнуть наїстися, а от тих росіян, які на Лазурове узбережжя не дісталися, тут жаліють і від усього серця, і з самих глибин кишені, адже одні з найбільших споживачів та покупців французьких вин та шампанського - саме росіяни.

Іхньому керманичу, який планує лишити своіх громадян без європейських делікатесів, французькі фермери планують зібрати передачу. 

Читайте такожРосія сама постраждає від заборони продуктів з Європи - Financial Times

У понеділок дотепні фермери Провансу вирішили організувати флешмоб та зібрати для Путіна продукти - оливкову олію, сири, анчоусів та вино - словом, все те, чого у Франціі повно, а в Росіі - не росте. 

"А месьє Путін сам перестане істи фуагра? Я не знаю, чи він любить саме її, чи щось інше, не менш масне, але по ньому видно: знає, що таке смачненьке. У мене тут лобстери, мушлі, омари. Росіяни завжди замовляють оці, найдорожчі і розбираються в них не гірше, за французів. Ви хочете сказати, тепер вони їх не їстимуть?", - дивуються французи. 

Кмітливі французи вже придумали і спосіб передачі: щоб уникнути для продуктів до президентського столу сертифікаціїі, митного та санітарного контролю, кошики з їжею обіцяють передавати російським власникам великих яхт, яких традиційного багато на Лазуровому узбережжі.