Американський шатл Atlantis успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС).

Він доставив на МКС європейську лабораторію Columbus вартістю близько 1,38 млрд євро, яка, як спочатку планувалося, мала надійти в розпорядження екіпажу станції ще 1992 року, передає Associated Press.

Астронавти, які прибули на Atlantis, пробудуть на МКС близько тижня. За цей час вони перенесуть лабораторію на станцію і частково її встановлять.

Відео дня

Сьогодні ж перша жінка - командир МКС, астронавт НАСА Пеггі Уітсон відзначає на орбіті день народження. Тепер її  можуть привітати не тільки  учасники постійної експедиції - Юрій Маленченко і Даніел Тані, а й цілий екіпаж астронавтів шаттлу в кількості сімох осіб.

Пеггі Уітсон народилася 9 лютого 1960 року. Заміжем. Любить займатися на силових тренажерах, кататися на велосипеді і водних лижах, а також грати в баскетбол. З 1981 по 1985 рік Пеггі працювала в аспірантурі на кафедрі біохімії в Університеті Райс, Х`юстон (Техас). У 1988-1993 працювала для НАСА в галузі біохімії. У 1995-1996-му - співголова російсько-американської робочої групи за науковою програмою. У свій попередній політ в 2002 р. Пеггі Уітсон провела в космосі 184 дні 22 години.